Nieuw systeem combineert warmtepomp en ventilatie-wtw

Ontwikkeling

Warmtepomp, centrale woonhuisventilatie, warmwaterbereiding, verwarming en koeling gecombineerd één oplossing. Dat is het CHT-monoblock van Wolf. Hierin komen de innovatieve CHA-warmtepomp, geschikt voor hoge temperaturen tot 70 graden, en de balansventilatietoestellen met warmteterugwinning samen. Wolf mikt met de CHT vooral op nieuwbouwprojecten.

Wolf levert de opstelling inclusief geïntegreerd buffervat en expansievat. De grootte van het voorraadvat is 180 of 280 liter. De warmtepomp is leverbaar in 2 types met een vermogensbereik van 1,6-10 kW. Deze kunnen naar behoefte worden geconfigureerd. Door het compacte ontwerp neemt de installatie bovendien weinig ruimte in.

Het CHT-monoblock zorg voor een automatische toevoer van frisse lucht met een maximaal luchtdebiet van 300 m³/h. Speciale filters voorkomen dat pollen, fijnstof en andere luchtverontreinigende stoffen binnenkomen. Met de geïntegreerde warmtewisselaar is het mogelijk warmte terug te winnen uit de afvoerlucht. Als koelmiddel wordt het milieuvriendelijke R290 gebruikt.

De warmtepomp is voorzien van een geavanceerde Smart Grid Ready- en EEBUS- functie. Als voeding voor de warmtepomp kan de opgewekte energie van PV-panelen gebruikt worden. Het is mogelijk te koelen via de vloerverwarming. Dankzij het hoge rendement op warmteterugwinning en een SCOP van ruim boven de 5 voor ruimteverwarming is volgens Wolf een aanzienlijke besparing op energiekosten voor verwarming mogelijk.

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

De laatste ontwikkelingen

Vaknieuws over gebouwgebonden installatietechniek

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.