Installatietechnisch specialist? Vier goede redenen om voor bemiddeling te kiezen.

Blogs

De drempel om naar een andere baan te zoeken lijkt soms best hoog. De installatietechnische sector biedt echter enorm veel kansen. Waar begin je precies, waar zoek je nu echt naar? En waarom zijn bepaalde installatietechnische bedrijven in trek en andere niet? Misschien zoek je niet maar wil je wel graag gevonden worden zodra er mooie kansen zijn. Het helpt dan om in contact te komen met iemand die exact weet hoe jouw sector 'werkt'. Een recruitment consultant dus!
 

Simpel, zij spotten kansen eerder en vaker dan jij. Dat is hard werken. Recruitment consultants staan de hele dag met jouw sector in contact. Dat is overigens niet het enige voordeel. We noemen kort vier goede redenen om te gaan praten:

1. Krijg op een rijtje wat je goed kunt 

Vaak zijn carrièrepaden niet rechtlijnig. Je voorkeuren en vaardigheden veranderen. Technologie stelt in de nabije toekomst andere eisen aan jou als specialist. Misschien wil je een carrièreswitch maken of een stapje hoger op de ladder? Een goede recruitment consultant daagt je uit, vraagt naar jouw wensen. Ook is hij of zij zeker realistisch over wat er binnen jouw competenties ligt. Is het allemaal reëel en haalbaar? Welke talenten heb je en hoe sluiten die aan bij een werkgever?  Kortom, deze gerichte steun zorgt voor een goed beeld van de (on)mogelijkheden. 
 

2. Weet wat je drijft binnen de installatietechniek

De recruitment consultant weet precies te achterhalen wat jouw drijfveren zijn. Waar kom jij je bed voor uit? Wat zijn je (levens)doelen? Welke weg moet je nog afleggen om te komen waar je wilt zijn? Hoe wil jij je verder ontwikkelen binnen de installatietechnische sector? Een recruitment consultant weet, door goed door te vragen, de perfecte match te maken tussen wie je bent, wat je kan en de veeleisende markt. Soms kom je zelfs in aanmerking voor functies waar je zelf niet eens aan dacht. Zeker een sector als de installatietechniek kent veel specialismen. Daarom heeft iedere kandidaat gerichte aandacht voor zijn of haar specialisme nodig. Maar ook zeker een ‘zakelijk maatje’ bij het vinden van die prachtbaan!
 

3. Ze kennen het bedrijf van binnen en zien of jij daar past

Recruitment consultants kennen bedrijven niet alleen van buiten. Organisaties die met bemiddelingsbureaus werken, kiezen specifiek voor een partij vanwege de kandidaten die ze aandragen. Dat is een vertrouwensband. Recruitment consultants zijn (als ze goede adviseurs zijn) de externe oren en ogen van beide partijen; de bedrijven en de kandidaten. Zij weten precies of iets past en kunnen je vooraf belangrijke informatie geven over waar je op gesprek gaat. Dat zijn achtergronden die je bij een eigen sollicitatie vaak vooraf niet kent. Daarnaast zullen ze de mogelijkheden onderzoeken als er niet direct een vacature openstaat bij een bedrijf dat je leuk vindt. 
 

4. Je bent beter voorbereid op de gesprekken en je krijgt wat je wilt!

Hulp van een bureau draagt bij aan jouw persoonlijke succes en verhoogt de slagingskans op een mooie baan. Je krijgt bijvoorbeeld ondersteuning bij de voorbereiding van je sollicitatie, afspraken worden voor je gemaakt en details uitgewerkt. Zodra het niet meer om het spel gaat maar om de knikkers dan zorgt de recruitment consultant zeker voor een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ben je op zoek naar een tijdelijke of vaste baan in de gebouwgebonden installatietechniek? Kom dan gerust eens praten bij Polanski & Partners. Onze recruitment consultants vertellen je graag meer.


Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

De laatste ontwikkelingen

Vaknieuws over gebouwgebonden installatietechniek

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.