Innoveren in de Tweede Kamer, dat maakt de ingenieur blij

Blogs

Hij zag door het bomen het bos niet meer in zijn zoektocht naar werk, maar kiezen uit drie concrete banen, vond hij een openbaring. De keuze van Mike Hammega viel op Croonwolter&dros met een baan als ingenieur in de Tweede Kamer.

“Meermalen per week krijg ik berichten van recruiters. Altijd hetzelfde riedeltje: ‘We hebben een mooi aanbod, zin in koffie?’ En als ik dan niet reageer, krijg ik gewoon drie maanden later van diezelfde persoon weer exact hetzelfde bericht. Alsof ik dan wel ga reageren. 
Hoewel de jonge ingenieur uitgegroeid was in zijn huidige eerste baan kwam hij niet in beweging. “Ik keek wel eens rond, maar het aanbod van banen is zo groot. Zelf weet ik niet goed waarop ik moet letten. Totdat Kyara (consultant van Polanski&Partners) me berichtte.” 

Innovatief en out of the box
Waarom de consultant van Polanski hem in beweging kreeg? “Kyara stuurde drie functies die beschikbaar waren en die sloten perfect aan bij mijn profiel en mijn ambities. Echt heel prettig.”
Een van die functies was die van lead ingenieur. Daar lag in eerste instantie zijn focus, want het was een mooie stap omhoog. Toch viel de keuze na twee goede gesprekken over zijn persoonlijkheid en ambitie op een baan die ogenschijnlijk geen promotie leek. “Ik ben inderdaad weer ingenieur. Het bedrijf waarvoor ik koos, heeft namelijk zo’n geweldig project: de renovatie van de Tweede Kamer. Wie wil nou niet zoeken naar innovatieve oplossingen voor installatie technische problemen in een gebouw waaraan je eigenlijk niets mag veranderen omdat het een monumentenstatus heeft. Dat is echt het mooiste - hoe innovatief en out of the box je dan  moet denken.”

Geen hiërarchie
Er is nog een belangrijke tweede reden dat hij voor de baan bij Croonwolter&dros koos: de cultuur. De 26-jarige ingenieur: “Waar ik voorheen vaak in de gaten moest houden wat wel en niet bij mijn rol paste, wordt hier initiatief erg op prijs gesteld. Zo hoort mijn collega, die lead is, bij alle vergaderingen te zijn. Terwijl ik dat graag ook wilde; ik leer er zo veel van. Dat was geen probleem. Ik schuif nu ook gewoon aan. En de rollen van de lead en mij lopen lekker door elkaar. Daar zit weinig hiërarchie, behalve dan dat hij veel meer ervaring heeft natuurlijk.

Mike leert niet alleen van zijn collega’s. Ook zijn collega’s, ‘de senioren’ door Mike genoemd, leren van hem. “Als ik berekeningen doe op de computer in een half uurtje zijn de collega’s erg verbaasd. Daar hadden ze dan zelf een uurtje of drie over gedaan. Het is mooi natuurlijk om zoiets te kunnen bieden.”  
 

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.