Loek, verder in techniek

Verder in techniek

Loek | Projectmanager installatietechniek

Al een tijdje was ik passief op zoek naar een andere baan. Het zoeken naar een goede functie of passende werkgever vond ik zelfstandig best lastig.  Ik kende de ‘openingen’ niet bij bedrijven, ik wilde niet lukraak gaan solliciteren. Een bedrijf moet echt bij je passen, vind ik.

“Nooit gedacht dat conflicthantering mijn talent kon zijn”


Polanski & Partners heeft me op weg geholpen. Arthur was mijn consultant. Hij is een echte relatiebouwer met een groot netwerk, bij de juiste opdrachtgevers. Natuurlijk kende ik wel veel mensen in de branche maar niet op beleidsniveau. Lang ben ik alleen maar aan het werk geweest, op die inhoud gezeten. Het contact met Arthur werkte verhelderend. Ik kon me even losmaken van mijn dagelijkse taken en me focussen op een nieuw perspectief. 

Als projectleider was ik inmiddels ruim 8 jaar verantwoordelijk voor het succesvol opleveren van projecten. Ik was wel klaar voor een volgende stap in mijn loopbaan. Arthur merkte op dat een managementfunctie wel kon passen maar dat ik wel duidelijk moest maken wat mijn eventuele leiderschapsvaardigheden waren. Dat moest ik eerst helder krijgen, alvorens op gesprek te gaan bij een potentiële werkgever. Dat hebben we samen nauwkeurig bekeken. Nu weet ik dat die vaardigheden zitten in het motiveren van teams, het hebben van strategisch inzicht en in mijn manier van omgaan met conflicten. Dat laatste kan ik erg goed. Ik weet mensen dichterbij elkaar te brengen zodra de meningen ze uit elkaar drijven. Binnen projecten zijn er nogal wat meningen, dat zal iedere projectmanager beamen  Nu werk ik in mijn huidige functie met meerdere projectleiders in een team, zij hebben allen verschillende projecten onder zich. Ik kan ze uitstekend leiden door mijn vakkennis en ontdek nu dat conflict een samenwerking soms beter maakt mits je dat goed managet. Nooit gedacht dat conflicthantering mijn talent kon zijn.
 

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

De laatste ontwikkelingen

Vaknieuws over gebouwgebonden installatietechniek

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.