Ik moet een er beeld bij hebben!

Blogs

Dylan is beginnend elektromonteur en hij is nu vol aan de slag in de praktijk. Eerdere banen in de logistiek bevielen hem niet. “Ik vond het werken in het magazijn toch wat zielloos. Een begrijpelijke motivatie gezien het feit dat Dylan toch wel een sfeermaker is en vrolijk in elkaar steekt. “Daar paste het magazijn en een functie als orderpikker niet bij”. Daarom besloot hij te zoeken naar een nieuwe baan. Via Polanski vond hij zijn plek bij De Groot installatietechniek.

Zij-instromer
“Ik ben een zogenaamde zij-instromer. Ik wilde een diploma halen en ik vond de elektro eerder al erg leuk.” “Het werk moet iets van waarde toevoegen, dat is belangrijk.”, zegt Dylan. “Liefst werk dat niet iedereen kan doen. Ik bedoel te zeggen, veel opleidingen kun je thuis doen, juist die enorme praktijkgerichtheid is fijn. Je redt het niet zonder de praktijkervaring binnen de installatietechniek. Je moet het doen…Ik had niet gedacht dat ik het zó leuk zou vinden, het vak is zo groot en gevarieerd.” 

Een beeld hebben van het werk 
Zodra het gesprek gaat over het kiezen van een richting ten aanzien van zijn toekomst, is het voor Dylan direct concreet: “Ik wil in eerste instantie graag naar het tekenwerk, de stroomschema’s en het leidingwerk. Dat visuele trekt me enorm, ik had al wat ervaring met animatie en 3D. Het is fantastisch, het maakt het werk concreet, je krijgt er echt een beeld bij. Binnen mijn werk kom ik vaak tekeningen tegen. Ik ben visueel ingesteld, ben een beelddenker. Dus als het op uitwerking aankomt…dan moet ik er een beeld bij hebben. Die tekenkant wil ik me graag eigen gaan maken”.

Op zijn plek
Dylan kwam bij De Groot installatietechniek door de gesprekken met Jitze van Polanski. “Ik kwam via het web bij Polanski terecht, ik was op zoek naar een functie waar ik niet als leerling werd beschouwd. Ik koos bewust voor vooruitgang. Jitze interviewde me, vroeg me naar mijn motivatie, hij is een open en concrete professional. Het was ongelofelijk hoe snel hij een afspraak voor me had geregeld. Man, dat was echt verbazingwekkend. De volgende dag had ik bericht…” Dylan vertelt dat Polanski vooral uitblinkt in de combinatie van kennis van de markt en de lichtheid van zakendoen. “Luchtig maar serieus”, beschrijft hij ze. “Het is fijn om te weten dat ze bij Polanski weten wat er speelt in de sector. Bij De Groot ben ik nu helemaal op mijn plek. Het is een leuk bedrijf, ik heb gezellige mensen om me heen. Er heerst een open sfeer. Het viel me trouwens acuut op toen ik begon, dat ze heel direct en concreet zijn bij De Groot. Ze regelen gelijk dingen voor je. Die instap werkt verwelkomend, kreeg direct een bus, kleding, tools én duidelijkheid over waar ik terecht zou komen en wat er van me verwacht werd. Heel prettig!”.

Of Dylan mensen aanraadt om binnen de installatietechniek te gaan werken? “O ja zeker, vanuit mijn eigen perspectief gezien liggen er volop kansen, is er veel variatie en je bent lekker bezig waardoor je dagen omvliegen. Dat is dus wat ik bedoel met praktisch! Concreet werk…je moet er een beeld bij hebben, je bouwt immers aan het succes van de ander en van jezelf. Wil je werken in de installatietechniek? Dan moet je bereid zijn dingen echt aan te pakken.

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.