Zomerse overpeinzingen? Concretiseer je carrière!

Blogs

De bouwvak is voorbij. Je hebt waarschijnlijk ruim de tijd gehad om bij te tanken. En daar waar je energie opdoet, dringen zich hopelijk ook vragen op. Wat wil ik met mijn werk? Vaak blijven te brede, weinig geconcretiseerde vragen onbeantwoord of vervagen zodra je in de dagelijkse hectiek van je werk stapt. Realiseer je dat dit soort ‘revisievragen’ de juiste aandacht moeten krijgen, voor je het weet is er een halfjaar verstreken en zit je nog in dezelfde positie. Zonde toch? 


Handvatten op drie niveaus

Graag geven we je vanuit Polanski & Partners wat handvatten mee, die je helpen te concretiseren. Je stelt jezelf gerichte vragen op die onderdelen die van wezenlijk belangrijk zijn voor je werk. Binnen onze praktijk doen we dat altijd op drie niveaus:


1.    Kijk naar de sector, je talent en je werkinhoud

Je begint eerst op een ‘hoog’ strategisch niveau. De installatietechniek kan je heel veel bieden in brede zin! Werk aan de winkel voor het maken van gerichte en slimme keuzes. Werk jij voor je gevoel binnen het juiste specialisme in de installatietechnische branche? Werk je met jouw talent echt op het juiste vlak? Misschien wil je je bijscholen om je te specialiseren en zo een stap verder te komen. Kijk waar jij op dit moment de meeste waarde toevoegt in de sector en wat je wilt leren voor een betere toekomst. Er is schaarste aan talent binnen de installatietechniek, en daar kun jij de vruchten van plukken.

2.    Kijk naar de aard van het bedrijf

Vervolgens kijk je naar wat jouw bedrijf typeert, wat zijn de toekomstplannen van het bedrijf? Sluiten de huidige en toekomstige plannen aan bij wat je echt belangrijk vindt? Heeft het bedrijf waar je momenteel werkt echt de klanten die ertoe doen? Ben je daardoor gebonden aan één of meerdere typen werk? Dit soort vragen zijn belangrijk om te beoordelen of je werkgever je voldoende perspectief kan blijven bieden, nu en in de toekomst. Zodra er in het portfolio van je werkgever onvoldoende gevarieerd werk zit, kun jij daar geen invloed op uitoefenen en beïnvloedt het direct jouw perspectief.

En …smaken verschillen, sommige mensen kiezen om bij een familiebedrijf te werken vanwege de lokaliteit en betrokkenheid. Anderen vinden de vakinhoud en de variatie dermate belangrijk dat ze liever bij een groter bedrijf met veel verschillende opdrachtgevers werken. Daarnaast heeft de cultuur van het bedrijf veel invloed op je werk. Het kan zo zijn dat je bedrijf de vernieuwing schuwt en jij graag mee wilt in de ontwikkelingen van bijvoorbeeld de verduurzaming. Dat kan een reden zijn om de aard van het bedrijf onder de loep te nemen. 

3.    Kijk naar je team 

De laatste belangrijke vragen die je je stelt gaan over de werkrelaties die je hebt. Hier gaat het over de zakelijk-persoonlijke relaties. Een werkrelatie is ook een verhouding waar je aan moet werken. Heb je een prettige manager? Biedt hij of zij je alle kans om je verder te ontwikkelen, en is deze persoon echt betrokken bij je welzijn? Zijn de lijnen kort of heb je last van de bestaande hiërarchie of micro-management? En je collega’s, zijn het fijne mensen en heb je een leuke werksfeer kortom een gezonde cultuur? En dan de laatste kers op de taart, het geld. Ontvang je een goed salaris, dekt het wat je doet binnen je functie? Het gebeurt regelmatig dat werknemers veel neventaken toegeschoven krijgen en het salaris niet meegroeit, dat zijn punten die leiden tot piekeren.

Doorpraten?

Uiteindelijk krijg je op basis van de bovenstaande concrete vragen een beeld van je eigen werk. Toch is het verhelderend om af en toe met een buitenstaander te sparren over waar je staat en wat je wilt, zo kan jouw consultant bij Polanski een goede vraagbaak voor je zijn. Zo ontdek je vaak sneller hoe je ervoor staat en op welke niveaus je eventuele vragen spelen. Wat zou je nog willen? Misschien rijst dan zelfs de vraag al, hoe je je werk kunt verbeteren of veranderen. Daarover praten we met je bij Polanski. Graag geven we je meer handvatten ten aanzien van persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid. 

Benieuwd welke handvatten wij jou kunnen geven? Neem contact met ons op.
 

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

De laatste ontwikkelingen

Vaknieuws over gebouwgebonden installatietechniek

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.