Opdrachten werven als ZZP’er in techniek: hoe doe je dat?

Blogs

Als ZZP’er heb jij gekozen voor veel vrijheid, voor het bepalen van jouw eigen tijd en voor de afwisseling van opdrachtgevers. Jouw leercurve is erg stijl door deze afwisseling, maar in een zzp-bestaan heb je niet altijd evenveel zekerheid over jouw inkomsten. Waarschijnlijk maak je al gebruik van meerdere manieren om bij potentiële klanten aan tafel te komen, maar grote kans dat acquisitie niet jouw favoriete onderdeel is. Wist je dat onze consultants jou hier ook bij kunnen helpen? In deze blog leggen we je uit op welke vijf manieren de consultants van Polanski & Partners jou kunnen begeleiden naar meer interessante opdrachtgevers.

1. Acquisitie terwijl jij werkt

Als freelancer in de gebouwgebonden installatietechniek ligt jouw passie bij techniek. Jouw voorkeur ligt bij het maximaal kunnen toepassen van jouw expertise, opeenvolgend bij verschillende projecten. Acquisitie is een noodzakelijk kwaad om jouw professie in alle vrijheid te kunnen beoefenen. Wat als je jouw vrijheid kon behouden maar de acquisitie uit handen kon geven? Bij Polanski & Partners kan dit! Wij vinden voor jou je volgende uitdaging terwijl jij focust op je huidige project. Daarbij leren wij van jouw ervaringen: wens je nog eens in dezelfde branche, rol en techniek te werken of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij brengen jou verder in techniek.

Wil je weten welke opdrachten wij hebben voor zzp’ers? Bekijk ze hier!

2. Bouw aan jouw netwerk

Opdrachtgevers zoeken naar samenwerkingspartners die ze kunnen vertrouwen. Daarom gunnen ze bij voorkeur de opdracht aan een freelancer waarmee ze eerder een positieve ervaring hebben gehad of aan een ZZP’er die wordt aanbevolen door een partner die zij vertrouwen. Polanski & Partners heeft een sterk netwerk in de gebouwgebonden installatietechniek, waar zij jou aan verschillende partijen kunnen introduceren. Onze relaties vertrouwen op de expertise van onze consultants en zien jou daarmee als een waardige samenwerkingspartner.

3. Blijf op de hoogte van de markt

Als ondernemer begrijp jij als geen ander dat de technische installatiebranche continu verandert. De capaciteit om in te spelen op deze veranderingen zal een van de factoren zijn waardoor jouw bedrijf succesvol blijft. Echter is de tijd vinden om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen niet gemakkelijk als je tegelijkertijd jouw projecten moet volbrengen. Polanski & Partners heeft consultants die constant op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in de markt. Zij staan in contact met potentiële opdrachtgevers in jouw regio, en kunnen je tijdig bijpraten en voorstellen bij nieuwe klanten.

4. Creëer stabiele inkomsten met voorfinanciering

Cash is king. Dit statement heb je waarschijnlijk wel eens gelezen, en ongetwijfeld ook ervaren. Qua omzet komt er genoeg geld binnen, maar wel via de betalingstermijnen van de opdrachtgever. Zo is het mogelijk dat jij tussen twee grote geldstortingen in tijdelijk te weinig liquide middelen hebt. Een vervelende situatie als je hiervan afhankelijk bent om in jouw levensonderhoud te voorzien. Polanski & Partners biedt freelancers daarom voorfinanciering. Deze wekelijkse uitbetalingen ontzorgen jou met een continue cashflow.

5. Investeer in goede contracten en voorwaarden

Je hebt hard gewerkt om tot dit punt te komen: de opdrachtgever gunt jou de opdracht. Nu is het echter tijd om het contract en de voorwaarden te bepalen. Bij de opdrachtgever is hiervoor een complete juridische afdeling werkzaam, terwijl jij als ZZP’er deze zaken zelf op je neemt. Je kunt jouw positie versterken door advies te vragen of zelf juridische kennis op te doen. Start je via Polanski & Partners jouw opdracht, dan nemen wij het contact met de opdrachtgever volledig voor je uit handen. Met een goed contract en mooie voorwaarden als resultaat.

Wil jij meer zekerheid over je inkomsten en uitdagende opdrachten? Neem contact op met onze consultants.

Contact

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

De laatste ontwikkelingen

Vaknieuws over gebouwgebonden installatietechniek

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.