Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ontdek wat je wilt in drie stappen!

Blogs

In jouw carrière maakte je een bewuste keuze voor de gebouwgebonden installatietechniek. Als gepassioneerde professional is techniek jouw drijfveer. Maar biedt jouw huidige positie nog altijd voldoende uitdaging? Het proces naar een nieuwe carrièrestap omvat zoveel meer dan reageren op vacatures. Ontdek de drie stappen waarmee Polanski & Partners honderden professionals heeft geholpen om tot hun nieuwe uitdaging te komen.

Om succesvol te kunnen zijn in techniek, is het belangrijk om risico’s te kunnen inschatten en minimaliseren. Een nieuwe uitdaging aangaan is altijd risicovol, maar door dit proces te doorlopen verzeker jij jezelf ervan dat je de juiste keuze maakt. Bij Polanski & Partners horen we regelmatig professionals die via ons succesvol in een nieuwe functie zitten verzuchten: “Dit had ik veel eerder moeten doen."

Stap 1: Ga op onderzoek uit

Vergelijkbaar met een technisch project, is de eerste fase van het proces naar een nieuwe loopbaanstap het doen van onderzoek. Dit onderzoek begint bij jouw beweegredenen. Hoe weet je dat je klaar bent voor een nieuwe carrièrestap?

Ga je beweegredenen na
Verlang jij naar meer uitdaging, wens je verder te leren of ben je klaar voor meer verantwoordelijkheid? Naast deze redenen zijn de bedrijfscultuur, het salaris, de reistijd, de doorgroeimogelijkheden of de manier van werken voor veel mensen doorslaggevend om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Ga per punt voor jezelf na waar jouw behoeften liggen. Ben je tevreden over hoe jouw situatie nu is, of zie je graag verandering? De consultants van Polanski & Partners helpen je graag bij dit proces.

Oriënteer je op de mogelijkheden
Om te weten welke mogelijkheden er zijn, kun je de verschillende openstaande vacatures bekijken. Binnen de gebouwgebonden installatietechniek zijn tal van verschillende vacatures en functies te vinden. Door deze vacatures te lezen, krijg je een idee van de mogelijkheden die voor jou kunnen gelden. Toch betekent dit niet dat je daarmee alle mogelijkheden op een rij hebt. Sterker nog: vaak is een vacaturetekst een onvolledige weergave van de functie en de wensen van het bedrijf. Polanski & Partners staat constant in contact met werkgevers uit jouw regio, en weet wat daar speelt. Wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Onze consultants verkennen graag vrijblijvend de mogelijkheden met jou.

Wil je weten welke kansen er voor jou liggen?

Bekijk onze vacatures!

Onderzoek de markt
Als je weet wat er speelt in de markt, kun je ook kansen zien die goed aansluiten bij jouw wensen. Doe dus goed onderzoek naar de markt. Zijn er trends zichtbaar in de gebouwgebonden installatietechniek die jou de kans bieden om verder te ontwikkelen? Ontdek deze nieuwe mogelijkheden door blogs en media over techniek te volgen of door contact te leggen met de consultants van Polanski & Partners.

Stap 2: Maak een plan

Als expert ontwerp je wellicht dagelijks technische plannen. Dit is het moment om een plan te maken voor jouw carrière. Door jouw stappen concreet te maken, heb je een duidelijk beeld van wat er nodig is om jouw doel te bereiken.

Volg zo nodig een opleiding
Is jouw gewenste carrièrestap zo ambitieus, dat je eerst nog bepaalde competenties aan moet kunnen tonen? Stel vast welke competenties dit zijn, en kijk hoe je deze kunt verwerven. Kun je hiervoor een opleiding doen, of kun je de ervaring opdoen binnen een andere functie? Als je dit helder hebt, weet je wat jouw eerstvolgende stap is binnen je carrière.

Praat met mensen
Als je de competenties hebt verworven, wil je weten welke werkplek goed bij jou past. De enige manier om dat uit te vinden is om met de werkgever te praten. Zorg ervoor dat je goed weet waar jouw wensen liggen, zodat je tijdens zo’n gesprek kunt kijken of de match er is. Sluit deze plek goed aan bij het doel dat jij voor ogen hebt? Onze consultants kunnen jou voordragen voor een gesprek bij installateurs in jouw regio.

Stap 3: Ga de uitdaging aan!

Grijp jouw nieuwe uitdaging met beide handen aan en ga verder in techniek.

Grijp de uitdaging aan
Je gaat in op het aanbod van een werkgever. Het hele proces heeft je hier naartoe geleid. Je gaat ervoor! Nu dienen jij en je nieuwe werkgever het eens te worden over de arbeidsvoorwaarden. Onze consultants ondersteunen jou altijd bij deze onderhandeling, zodat jouw nieuwe uitdaging goed aansluit bij jouw wensenlijst.

Ga verder in techniek
De service van Polanski & Partners eindigt niet als het contract is getekend. De consultant uit jouw regio houdt contact en coacht jou om het beste te halen uit jezelf en jouw nieuwe functie. Zo kom je verder in techniek.

Ben je klaar voor je nieuwe uitdaging? Wacht niet langer en neem contact op met onze consultants.

Contact

Het laatste nieuws ontvangen?

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen jouw vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven

De laatste ontwikkelingen

Vaknieuws over gebouwgebonden installatietechniek

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.