Recruitment Consultant regio Gelderland

Patrick van Poolen

"Ik haal de spanning er af."

Ik hou niet van clichés en nuchterheid vind ik belangrijk. Geen oppervlaktewater voor mij, ik duik graag de diepte in met de professionals en de werkgevers. Zien wat er nodig is, op welk moment en daar een weg in vinden. Dat doe ik door de gespannen sfeer rondom solliciteren weg te nemen. Het proces moet een positieve impact hebben, dan gaat het goed. Waar ik de rillingen van krijg is een opgeprikte sfeer. Dat zit wat mij betreft de persoonlijke verbinding tussen bedrijf en professionals vaak enorm in de weg. Wees open, enthousiast en helder.

Een mooi voorbeeld van een soepele en open samenwerking? Ik had een werkgever in mijn portfolio die erg snel groeide. Het bedrijf zocht een hele specifieke professional die paste bij die groei. Een ondernemende persoon. We hadden direct een klik, zo ontstond een positieve energie rondom de samenwerking. Dat kwam omdat onze gesprekken bijzonder open en eerlijk werden gevoerd en zo direct duidelijk werd, welke professionals er zouden passen op dat moment. Nu werken er meerdere mensen. Het voelt alsof we zakelijk, gelijktijdig zijn opgetrokkken, het klikte. Ze stonden in de startblokken en wij hebben daar een deel van het team verzorgd. Dat kon omdat iedereen ontspannen in dat proces zat.

Maar je leert iedere dag, soms moet ik mezelf weten te temperen. Weten wanneer het er soms zakelijk procedureel toe doet. Dat leidt ook tot soepel werken. Dat leer ik nu in de groei van Polanski & Partners, die borging van processen en compliance. Soms heb ik hectiek en chaos nodig om tot creatieve oplossingen te komen.

Wil je inhoudelijk sparren over jouw carrière binnen de installatietechniek? Neem contact op met Patrick!

Polanski & Partners gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.